Lej din lejlighed ud

Skal du ud på en længere rejse, eller har du i en periode lidt for meget plads, kan du fremleje dele af eller hele din lejlighed. Fremlejen skal det godkendes af KAB.

Delfremleje
Har du ekstra værelser i din lejlighed, kan du leje et værelse ud, men der må ikke bo flere personer i lejligheden, end der er rum. Du må kun opkræve en husleje, der svarer til det, som du selv betaler. Har du for eksempel en tre-værelses lejlighed og udlejer et værelse, må du højst opkræve 1/3 af din samlede husleje. Ved en delfremleje skal du selv bo i boligen, det er ikke nok, at du står tilmeldt på adressen i folkeregisteret.

Fremleje
Du kan højst fremleje hele din bolig i 2 år, og du skal kunne dokumentere, hvorfor du midlertidigt ikke kan bo i boligen. Under fremlejen er det stadigvæk dig der har ansvaret for boligen, også i forhold til misligeholdelse og betalinger.

For begge typer fremleje gælder det at KAB skal godkende din ansøgning, før den nye lejer flytter ind. Hvis du fremlejer uden ansøgning og uden tilladelse, er der tale om ulovlig fremleje. I dette tilfælde kan du miste din bolig med omgående virkning. 

På ejendomskontoret har vi skemaer til lejekontrakt og ansøgning, som du kan komme og hente og få hjælp til at udfylde.


Ansøgningsskema - Delfremleje

Ansøgningsskema - Fremleje