Du mister din plads på ventelisten, når du flytter

Når du har fået en bolig, bliver du slettet fra ventelisten, da du kun kan opnå én bolig per ventelistenummer. Der kan være lang ventetid på en bolig, da alle boliger udlejes efter anciennitet (den tid du har stået på venteliste). Selvom du ikke mangler en bolig lige nu, er det en god idé at skrive sig op. Du kan stå på venteliste som aktiv eller ikke aktiv boligsøgende.

Intern venteliste
Du kan skrive dig på den interne venteliste i KAB. Den interne venteliste giver dig fortrinsret til ledige boliger i forhold til boligsøgende på den eksterne venteliste. Bor du i en boligorganisation, der er med i Bolignøglen, kan du søge bolig på tværs af alle de boligorganisationer, der er med i Bolignøglen. De fleste steder skal du have boet i din bolig i to år for at kunne søge internt i andre afdelinger. Når du får en bolig via den interne venteliste, bliver du fjernet fra ventelisten. 

Log på Mit-KAB for at skrive dig op på den interne venteliste.

Ventelistenummer
Er du ikke aktiv boligsøgende lige nu, men vil du gerne begynde at optjene anciennitet, kan du købe et ventelistenummer, men uden at tilføje boligønsker til dette. Dit interne ventelistenummer er bundet til din bolig. Det betyder, at hvis du en dag opsiger og fraflytter din bolig, mister du også dit interne ventelistenummer.

Kontakt KAB på telefon 33 63 10 00 for at købe et nyt ventelistenummer.